El futur de Sant Cugat demana diàleg

'Una transformació urbanística d'aquesta magnitud requereix diàleg i treballar el consens dels diferents grups polítics'

Acomiadem el 2021 en mig de la 6a onada de la Covid-19 i la incertesa que provoca l'aparició d'una nova variant contra la qual encara no sabem si estem protegits. Estem aprenent a viure en la incertesa. En aquest escenari hem de fer servir fórmules que ens permetin avançar-nos als esdeveniments. S'ha de fer tot el possible per albirar el futur i dissenyar les polítiques que ens permetin arribar-hi en les millors condicions possibles. Necessitem un projecte de ciutat consensuat, que tothom se'l senti seu.

El govern ha endegat un procés participatiu en relació amb el desenvolupament urbanístic del sector comprés entre la carretera de Rubí, l'AP7, l'Hospital General i la Boehringer, el que el tripartit anomena "Eco-Barri" de Can Ametller. L'alcaldessa ha dit que vol aconseguir el màxim consens, que volen dialogar amb tothom. És una bona forma de treballar. Sant Cugat, fins ara s'ha construït així. El problema no és aquest. La qüestió rellevant és què entén el govern tripartit per "consens".

Una transformació urbanística d'aquesta magnitud requereix diàleg i treballar el consens dels diferents grups polítics. A partir d'aquest consens s'inicia el procés participatiu obert a tothom. Iniciar el procés participatiu obviant els grups polítics que no estem a govern suposa no tenir en compte l'opinió de la ciutadania a la qual aquests grups polítics representa, vol dir saltar-se els principis bàsics de la democràcia representativa i menystenint la institució.

El sector de Can Ametller és estratègic per a la ciutat. Demanem a l'equip de govern el debat polític corresponent abans de jugar amb el futur de la ciutat i utilitzar la participació ciutadana com un instrument de confrontació política.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem