Gegants i Corpus

'Aquest any al Monestir no podrem fer ni catifes ni processó, però sí que ens acompanyaran els nostres gegants: la Marieta i el Joan'

Aquest diumenge celebrem el Corpus, una festa en què agraïm a Déu el do de l'Eucaristia. Per la fe, els cristians creiem que hi ha una presència misteriosa (però real) de Jesucrist ressuscitat, com aliment que ens dona vida, tal com ell mateix va dir en el darrer sopar: "Això és el meu cos entregat per vosaltres".

La processó del Corpus, l'ou com balla i les catifes de flors són els elements més visuals d'aquesta festa tan alegre, però n'hi ha un altre de més alçada que té el seu origen en aquesta celebració: els gegants. Sabíeu que la primera notícia de gegants a casa nostra (i a tot Europa) va ser en el Corpus de Barcelona del 1424? Durant molts segles els gegants han estat sempre presents en aquesta diada. Impressiona molt veure'ls fent una reverència quan la custòdia passa pel seu davant.

Aquest any al Monestir no podrem fer ni catifes ni processó, però sí que ens acompanyaran els nostres gegants: la Marieta i el Joan. Els trobareu a l'interior de l'església vestits amb l'elegància a la qual ens tenen acostumats. Al final de la Missa de les 12:00 i de les 19:00 del diumenge ens faran un ball per expressar l'alegria que tenen en celebrar el corpus, ja que també és la festa dels orígens geganters.

 
 
Comentaris

Destaquem