Gemma Navarra: motor de cultura musical

Té la difícil tasca d’haver de tirar endavant Fusió, una excel·lent escola de música i dansa

Si hagués de destacar algú pel seu compromís amb la promoció i divulgació musical a la ciutat, seria la Gemma Navarra. Hi coincideixen una vocació pedagògica i divulgativa que, sumades a la seva empenta, esperit participatiu i eficàcia organitzativa, fa que te la trobis en tots els saraus musicals santcugatencs al llarg de l’any.

La seva agenda impressiona: concerts i actes de Nadal, Festa Major, Sant Jordi, casals, colònies, intercanvis i moltes altres activitats que ella proposa, organitza i dirigeix. La Gemma té la difícil tasca d’haver de tirar endavant Fusió, una excel·lent escola de música i dansa que pateix la competència —que no pas lliure concurrència— d’un ensenyament musical públic, que, en ser finançat pels contribuents, pot oferir preus per sota de mercat.

Potser no totes les famílies que se’n beneficien ho necessiten... El problema s’arrossega fa anys i, malgrat la voluntat municipal de buscar i establir algun marc col·laboratiu (també amb Aula de So i d’altres), no s’hi acaba de trobar la solució idònia. L’Ajuntament, però, continua compromès a donar-los suport, perquè no només és just, sinó que si hagués de contractar els serveis que la Gemma desplega en favor de la ciutat, a tots plegats ens sortirien molt més cars.

Ella ha plantejat regularment el greuge de forma molt enraonada, sense deixar de col·laborar mai, però, amb les entitats i amb la mateixa Escola municipal de Música, també activa i molt ben dirigida. Amb la seva alegria i energia indefectibles, amb la seva creativitat generosa i il·lusionant que aglutina i esperona.

Espero que el motor de la Gemma continuï impulsant la música i la dansa als escenaris, als carrers i a les festes de la ciutat durant molt de temps. Que continuï col·laborant amb tothom i que la seva escola continuï formant els magnífics músics que són un orgull per a Sant Cugat, com ho és la mateixa Orquestra Fusió.

I desitjo que algun dia es vegi més recompensada per tot el que ha fet i farà. S’ho mereix de llarg.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem