Gener 2024

'Fa anys que els pensionistes sol·liciten l'estudi de les necessitats de la gent gran i la fixació de les línies d'acció per tal de donar-ne resposta'

Aquest mes ha arribat pletòric de bones notícies i d'altres que no ho són, però avui ens centrarem en aquelles que satisfan i alegren la vida. L'IPC de l'any 2023 es confirma amb un increment del 3,5% i els pensionistes segueixen guanyant poder adquisitiu amb un creixement del 3,8%. D'altra banda, el Sou Mínim Interprofessional s'ha incrementat en un 5% fins als 1.134€ per catorze pagues. Més de 2,5 milions de treballadores guanyen un punt i mig de poder adquisitiu en situar-se la inflació en el 3,5%.

D'altra banda, cal assenyalar que el Tribunal Suprem avala en una sentència que les comunitats de veïns puguin frenar els pisos turístics sempre que ho determinin els seus estatuts comunitaris. En l'àmbit internacional, la bona notícia és que l'Estat de Sud-àfrica exigeix a la Cort Internacional de Justícia que imposi mesures provisionals a Israel per tal de detenir els seus atacs a la Franja de Gaza amb la intenció de frenar el genocidi del poble palestí.

Per últim, cal destacar que en el ple de l'ajuntament del mes de desembre es resolgué l'aprovació inicial del Pla Estratègic de la Gent Gran, que es troba a exposició pública. Fa anys que els pensionistes sol·liciten l'estudi de les necessitats de la gent gran i la fixació de les línies d'acció per tal de donar-ne resposta. Aquest pla recull els aspectes essencials per tal de garantir: la participació social i activa, la mobilitat i el transport, l'accessibilitat a espais públics i privats, l'accés a l'habitatge, els drets socials i a la salut, les relacions de suport i ajuda mútua, el respecte, la reducció de les desigualtats i la inclusió, la millora de la comunicació i la informació.

La Plataforma de Pensionistes romandrà vigilant per a la concreció futura de tots els aspectes que recull el Pla.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem