La Gestió de l’Aigua (I)

"L’aigua ja és i cada cop ho serà més un bé escàs pel que inclús hi ha qui diu que les guerres del futur seran per al control de l’aigua"

Si hi ha un tema on es pot veure clarament el pèssim nivell dels polítics d’aquest país és en la gestió i el tractament de l’AIGUA. L’aigua ja és i cada cop ho serà més un bé escàs pel que inclús hi ha qui diu que les guerres del futur seran per al control de l’aigua. Doncs aquí tothom mirant cap a no sé on, mentre ningú fa cas de les dades que la comunitat científica va donant sobre l’acceleració del canvi climàtic en què les sequeres seran cada cop més dures i freqüents, de manera que s’estima que de cara al 2050 tindrem un 25% menys d’aigua disponible.

Això en l’aspecte llarg termini; però és que en el curt i mitjà termini, venim d’uns cinc anys en què la pluviositat ha estat per sota del normal i en què els darrers dos anys hem estat clarament en període de sequera i amb unes previsions de continuar així força mesos.

Doncs res, com si sentissin ploure, mai una frase feta ha estat tan escaient, no s’ha fet res quan tot això que ens passa ja fa anys que es veia a venir; però és que ni amb la situació a punt d’explotar són capaços de posar-se d’acord en aquesta pantomima que va ser la “cimera de l’aigua” del passat mes de març. Tot plegat una vergonya inadmissible.

Els pantans estan buits. Però algú s’ha preguntat el perquè?. Ens diuen que per un excessiu consum, tant domèstic com agrícola, però jo no m’ho empasso. Estic convençut que qui se l’ha emportat tota han estat les companyies elèctriques per produir electricitat a cost pràcticament zero i vendre-la a preu d’or.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem