Glòria, Filomena i Magarola

'El carrer de Magarola a Can Cortés pot acabar esdevenint una tempesta perfecta contra l'Ajuntament de Sant Cugat si no s'actua immediatament'

El temporal Glòria va guanyar protagonisme entre els dies 20 i 23 de gener de 2020, en diferents comarques catalanes, amb pluges importants que van oscil·lar entre els 200 i 500 litres per metre quadrat. Les destrosses van ser variades en funció del relleu i la vulnerabilitat de la població exposada.

La borrasca Filomena va arribar un any més tard i els seus efectes van ser encara més devastadors convertint-se en el pitjor temporal en els últims 50 anys. Aiguats, nevades i forts vents van obligar Protecció Civil a activar diferents plans de protecció com INUNCAT, NEUCAT i VENTCAT

I el carrer de Magarola a Can Cortés pot acabar esdevenint una tempesta perfecta contra l'Ajuntament de Sant Cugat si no s'actua immediatament. Glòria i Filomena van provocar un esllavissament que ha erosionat la vorera i l'asfalt provocant una esquerda preocupant.

Sabent que una de les conclusions dels científics a la COP26 de Glasgow és que fenòmens extrems com Glòria i Filomena seran la nova normalitat, des de Can Cortés esperem que polítics i tècnics actuïn sobre el terreny amb urgència per evitar que plogui sobre mullat amb conseqüències d'incalculable valor.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem