Tenir un gos és...

'És tenir un amor incondicional, l'oportunitat que un ésser viu t'estimi més que res al món i que serà fidel per sempre més'

És una gran responsabilitat, un sacrifici diari, una decisió consensuada i reflexiva, un compromís, una obligació moral, una prometença cap a un/a mateix/a, un deure, una implicació. És tenir un amor incondicional, l'oportunitat que un ésser viu t'estimi més que res al món i que serà fidel per sempre més; és un amic que només desitja veure't feliç, content/a, que voldria ser amb tu a tota hora i fer-ho tot amb tu, i que quan et nota trist/a és el primer en venir a fer-te moixaines, llepades i companyia.

Però també és perdre tota autoritat quan de sobte et mira amb aquests ullets d'infeliç provocats; és aprendre a tenir una presència que et mira fixament quan menges (i espera que un trosset del que estiguis menjant li acabi arribant a la boca); és tenir una mena d'ombra que et persegueix a tot arreu, com quan et dutxes o vas al WC; és saber que t'hauràs d'aixecar mil vegades per obrir-li la porta de la terrassa i després mil vegades més perquè torni a entrar; és haver d'organitzar bé els teus caps de setmana i les vacances en funció d'ell; és haver de passar l'aspirador cada dia i trobar-te pèls seus constantment a la teva roba... I també és entendre que el temps passa molt més ràpid per a ells i envelleixen abans que tu, és sentir-te incomplet quan ell no hi és i, al cap i a la fi, és sentir una enorme felicitat que la gent que no en té no pot arribar a entendre.

Tenir un gos és compartir tant d'amor i complicitat que se't fa impossible poder viure sense ell.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem