Governar un municipi

'Les actuacions al barri són exclusivament tàctiques i d'imatge pel conjunt del municipi, no importa que sigui contra els interessos de la gent que hi vivim'

Governar és gestionar el dia a dia entre ciutadans i l'administració municipal; és capacitat d'estratègia, visió sobre què ha de ser la ciutat en vint anys, on la millora de les condicions de vida dels habitants ha d'estar al centre, tinguin l'edat que tinguin i visquin al barri que visquin. Sobre la gestió administrativa s'ha fet ressò La Vanguardia de 3 de juny on posa el nostre Ajuntament com a exemple de mala praxi, assenyalant-nos com campions de la ineficiència en la gestió de llicències d'obra: el dia d'avui 19,4 mesos.

Sobre la visió a llarg termini hi ha dues coses que a parer meu són preocupants; la primera és l'evolució dels preus dels habitatges, immersos a una espiral de creixement insuportable que fa utòpic l'accés a l'habitatge a la majoria del nostre jovent. La segona és el desequilibri entre barris, cada vegada més evident. Parlaré del meu Volpelleres, barri pel qual el govern no té cap pla i on dia a dia es fa més palès el desarrelament respecte a Sant Cugat.

Avui, les actuacions al barri són exclusivament tàctiques i d'imatge pel conjunt del municipi, no importa que sigui contra els interessos de la gent que hi vivim: ocupació de l'espai comú dels veïns amb un pati i uns mòduls per una escola, retard indefinit de la construcció de l'escola La Mirada.

La manca de projecte de barri s'il·lustra perfectament amb la situació de ruïna de la Masia de Canyameres i el definitiu ensorrament comercial del Mercat Municipal, projecte que s'hauria de cancel·lar definitivament, reconèixer el fracàs i cercar una altra ubicació.

Hi ha temps de canviar el rumb; s'ha de tenir voluntat i idees, però.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem