Gràcies

Aquest és l'article que Mercè Conesa va escriure hores abans de deixar de ser alcaldessa de Sant Cugat

Quan vaig venir a viure a Sant Cugat, fa 24 anys, mai m’hauria pensat que acabaria sent-ne alcaldessa. Vaig néixer a Terrassa, però jo soc santcugatenca, sempre ho seré. A Sant Cugat he crescut com a persona, com a professional i com a servidora pública. He après a estimar Sant Cugat. Només des de l’estima es pot comprendre la ciutat on vius. 

Fa 19 anys que treballo a l’Ajuntament. Hi vaig arribar de la mà d’un gran alcalde, en Lluís Recoder. Vaig tenir responsabilitats polítiques a les àrees de serveis socials, governança i urbanisme. Fa gairebé 8 anys que en soc alcaldessa. És l’honor més alt que hauré rebut mai. He estat la primera dona designada per a aquest càrrec. No puc més que estar-ne orgullosa i agraïda.

Vaig accedir a l’alcaldia enmig d’una crisi econòmica i social sense precedents. En el meu primer mandat, la consigna a tot l’equip gestor va ser que ningú quedés enrere. Ni persones, ni entitats, ni empreses. Havíem de preservar el paisatge social del nostre Sant Cugat. I així ho vam fer. A partir d’una triple estratègia: econòmica, social i ambiental.

Aquest segon mandat hem viscut la crisi generada per la demanda democràtica del dret a decidir, un procés que encara és obert i que només podrà tenir un final democràtic. En paral·lel, des de l’administració local, hem seguit mantenint alts tots els estàndards de qualitat de vida de la ciutat. Hem apostat per impulsar el desenvolupament econòmic, millorar el progrés social de tothom, crear un entorn urbà de qualitat i generar sinergies culturals innovadores.

Avui que deixo aquesta alta responsabilitat, només puc tenir paraules d’agraïment. Primerament, a tota la ciutadania de Sant Cugat perquè entre tots i totes hem fet una ciutat millor. A tots els companys i companyes del consistori, del govern i de l’oposició. A tots els treballadors i treballadores de l’Ajuntament. I a totes les persones que han estat a prop meu i m’han ajudat en aquests anys com a alcaldessa de Sant Cugat del Vallès. 

Gràcies, de tot cor.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem