Gràcies Alèxia

Alèxia Putellas s’ha convertit en un nou referent per l’esport femení

Alèxia Putellas és una jugadora de futbol femení del Barça que s’ha convertit en un nou referent per l’esport femení. Un referent que juntament amb les seves companyes estan omplint estadis de gom a gom, i il·lusionant un ampli col·lectiu de gent per un esport molt seguit per tothom quan hi juguen homes...

En l’historia hi ha hagut grans icones de l’esport femení, i podem parlar d’exemples de la nostra ciutat com Gemma Mengual, en les que les seves proeses han captat gran atenció i admiració. No obstant, la transició de masses que pot promoure un esport com el futbol, omplint un estadi amb més de 90.000 persones per veure un partit, i la il·lusió de milers de noies en poder-se imaginar que això es possible, canvia el paradigma al que estem acostumats de l’elit en l’esport femení.

No només cal lluitar per la paritat i la igualtat de tracte als entorns laborals, com des de fa uns anys ençà està “on-fire” per moltes promotores de la igualtat de gènere, sinó que cal creure-s’ho i promocionar-ho a tots els nivells. Jo vull que les meves filles juguin a futbol o el que els hi sembli al més alt nivell, i que es valori socialment i econòmicament per igual que els homes. Perquè hi ha milers d’equips de futbol masculí i molt pocs del femení? Es la mateixa societat que no els hi donem les ganes de jugar?

No voldria desmerèixer les accions d’igualtat a nivell professional, doncs es evident que vull que les meves filles puguin arribar lluny a nivell laboral sense impediments socials. Però potser, ens calen més Alèxias Putellas que ens il·lusionin a tots, sobretot des de ben petites, de que un partit de futbol femení pot tenir més interès que un de masculí, i que amb aquesta idea creixin i es interioritzin que no tenen fronteres. Gràcies Alèxia per tant

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem