Els grafits de Sant Cugat

"A l'altre extrem, els pitjors, les pintades que únicament aconsegueixen embrutar parets, sovint amb les inicials del "gamberro" que ho ha fet."

A la nostra ciutat trobem 3 classes de grafits: Els millors són autèntiques obres d'art, comparables als de Wynwood Walls de Miami, un vell barri industrial amb totes les seves parets decorades amb grans murals. A l'altre extrem, els pitjors, les pintades que únicament aconsegueixen embrutar parets, sovint amb les inicials del "gamberro" que ho ha fet. I en mig, iniciatives col·lectives molt lloables, com de l'Escola d'Art i Disseny, de centres educatius i també la de la nostra Llar d'Avis.

 

Heu de saber que, des del 2015, en un programa compartit amb l'Ajuntament, un grup d'avis i àvies de la Llar es troben amb alumnes de 5è de primària i els expliquen alguns records de la seva infantesa. Els nens i les nenes manifesten en un dibuix i una redacció el que més els ha cridat l'atenció. Aquests dibuixos es passen a un grup de joves artistes i aquests dissenyen i després pinten el "Mural de vida" a la paret exterior del nostre jardí, la del carrer Torrent de la Bomba. Aquest mural es conserva durant un any, perquè l'any següent tornem a repetir el cicle amb una altra escola de Sant Cugat.

Doncs bé, aquest any, durant uns dies, vam aconseguir ajuntar les tres classes de grafits en un de sol. Per primer cop el nostre mural, molt expressiu i ben realitzat, va quedar embrutat amb unes inicials d'un "artista" anònim. Moltes gràcies, però no calia i l'informem que ja no hi són, perquè el nou mural ja llueix a aquella paret i, si podem, l'inaugurarem passat l'estiu, amb els nois i noies de l'IES Angeleta Ferrer que l'han pintat, els alumnes de 5è de l'Escola Collserola que l'han pensat i els mestres, pares i avis que els acompanyaran.

 
Comentaris

Destaquem