H₂ Sí, CO₂ No

'Sant Cugat s'ha fixat com a objectiu que el 2050 sigui una ciutat de Zero emissions. Cal felicitar a l'equip de govern actual per pensar-hi'

Poc devia imaginar-se Henry Cavendish en el 1766 que el seu descobriment de l'hidrogen (H₂) oferiria al món de S. XXI una carrera de fons per evitar la generació de diòxid de carboni (CO₂), que és el causant en gran part de l'efecte hivernacle, activador de la descongelació dels pols i de l'augment de la temperatura del planeta.

L'hidrogen és un element que es presenta normalment en forma de gas que el podem trobar a tots els planetes. Sense ell, no tindríem aigua, això vol dir que en tenim en abundància! Es considera com l'energia més atractiva del nostre futur, ja que la seva combustió no resulta contaminant.

Recentment sentim parlar de l'hidrogen com el salvador dels nostres mals. Deixant a banda la complexitat de la producció i sobretot del perill de l'emmagatzematge, ja que es guarda a molta alta pressió, l'hidrogen requereix energia per a la seva transformació. Aquesta energia prové de l'electricitat, gas o altres processos químics o bioquímics.

Com en altres ocasions, cal que veiem la jugada amb perspectiva, és a dir, hem de fugir de generar hidrogen amb energia elèctrica que prové del petroli o la nuclear, o consumint gas natural. L'afany de tenir hidrogen ha d'estar estretament vinculat a la generació verda d'energia de principi a fi.

Sant Cugat s'ha fixat com a objectiu que el 2050 sigui una ciutat de Zero emissions. Cal felicitar a l'equip de govern actual per pensar-hi, encara que fer propostes per dintre de 30 anys, no sembla que sigui un objectiu de ciutat, sinó de país o mundial. El que és fonamental per aconseguir-ho és implicar el sector privat i la ciutadania! Hi ha molta feina al davant!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem