L'habitatge, un repte de país i de ciutat

'Des de l'Ajuntament continuarem posant el focus en la problemàtica habitacional, perquè volem que els nostres fills i les nostres filles també gaudeixin de la qualitat de vida de Sant Cugat'

Des d'Esquerra Republicana sempre hem reivindicat que l'accés a l'habitatge és un dels grans reptes que té Sant Cugat de cara als pròxims anys, una qüestió que també afecta el nostre país. És una problemàtica, per tant, que interpel·la totes les administracions, no només l'Ajuntament. En aquest sentit, durant el febrer hem conegut tres bones notícies.

La primera, que Sant Cugat podrà limitar el preu dels lloguers dels nous contractes, una vegada s'aprovi la declaració de zones tenses i l'índex de preus de referència. Una fita possible gràcies a la Llei estatal de l'Habitatge, de la qual Esquerra Republicana n'és un dels impulsors, per donar continuïtat a la llei catalana.

Més info: L'índex de preus de lloguer es començarà a aplicar a partir del 13 de març

La segona, que la Generalitat ha imposat dues sancions a grans tenidors del municipi per no oferir lloguer social a famílies en risc d'exclusió. Si volem un Sant Cugat que blindi un dret tan fonamental com és l'accés a un habitatge assequible, és imprescindible la col·laboració amb una Generalitat també sensibilitzada envers aquest repte, com és el cas del govern del president Aragonès.

I finalment, fa pocs dies hem conegut l'acord pels pressupostos de l'executiu català de cara del 2024, uns comptes que per primera vegada mobilitzaran més de 1.200 milions en polítiques d'habitatge.

És evident que tot plegat no ens espolsa cap responsabilitat. Des de l'Ajuntament continuarem posant el focus en la problemàtica habitacional, perquè volem que els nostres fills i les nostres filles també gaudeixin de la qualitat de vida de Sant Cugat i no es vegin obligats a marxar-ne. I amb una Generalitat en sintonia amb aquesta qüestió, tot resulta una mica més fàcil.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem