Han tornat per quedar-s'hi

"Els crits de la colla en acabar l’actuació són un bon símptoma", apunta Ballester

Els Castellers de Sant Cugat van actuar diumenge 29 de setembre a Molins de Rei, en el marc de la Festa Major de la ciutat del Baix Llobregat, acompanyats pels Matossers, els amfitrions, i els Castellers de Terrassa. Els gausacs van portar a plaça el que amb tenacitat, i gràcies a l’augment del nombre de camises als assajos, han anat preparant des de finals d’agost: una clàssica de vuit, o el que és el mateix, un 3 de 8, una torre de 7 i un 4 de 8. El 3 ha anat ràpid en l’execució i no ha pogut evitar el tremolí fins a la descarregada.

El 2, plàcid en tot moment, tal com han comentat des dels baixos fins al pom de dalt. El 4 ha estat el castell més difícil, perquè fer-lo en tercera ronda n’incrementava la dificultat, però ha avançat sense ensurts i fins i tot s’ha pogut recuperar la mida del castell que en un principi tendia a ser rectangular i ha acabat recuperant l’estructura quadrada desitjada. Els crits de la colla en acabar l’actuació són un bon símptoma, perquè el batec que els castellers senten dins seu marquen un compàs cada cop més accelerat, conscients que cada vegada són més als assajos i preveuen noves fites fins a final de temporada, en un tram amb bones oportunitats per fer-hi grans castells.

 

La pròxima actuació serà la Diada dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, en la qual, juntament amb la colla amfitriona, els de Sant Cugat compartiran plaça amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Els castells de 8 han tornat i esperem que s’hi quedin. Cada casteller, cada castellera amb camisa verd Collserola ho desitgen i, diríem més, ho mereixen.

Gausacs, amunt!

 

Raül, et volem a casa i absolt

 
Comentaris

Destaquem