Hem d'arribar a 1 milió

'També podem protegir molt al medi ambient i evitar el foc, si reduïm al màxim el consum de tabac'

Aquest any fa molta calor, més del normal. Poder sí que serà veritat el canvi climàtic? Hem d'actuar de manera decidida en la protecció del medi ambient. Hi ha moltes maneres de fer-ho. El més important és la prevenció: evitem generar tants residus. Reduïm el consum. Aprofitem i cuidem el que tenim.

A Sant Cugat aquest any no podem regar i tot està molt sec. Fa por que es cali foc a Collserola. Us proposo que tinguem cura de l'aigua, aprofitant la que hem usat en la dutxa o a la cuina, recollint-la adientment i donant-li una altra utilitat per regar o per netejar el terra.

També podem protegir molt al medi ambient i evitar el foc, si reduïm al màxim el consum de tabac. Així no caldrà tallar arbres per embolicar les cigarretes i sobretot evitarem molts incendis provocats al llençar les burilles a terra. No podem perdre massa forestal, necessitem produir aliments i no tabac. Pensant en el futur, hi ha una iniciativa ciutadana europea, de l'ONG, Nofumadores.org, que vol demanar al Parlament Europeu que reguli el consum del tabac a Europa amb l'objectiu que l'any 2030 Europa estigui lliure de tabac.

Per fer-ho necessitem 1 milió de signatures a presentar abans de gener del 2024. Si aconseguim l'objectiu del milió de signatures primer i que Europa sigui un continent lliure de tabac el 2030 aconseguirem fer un pas ferm en la defensa de la salut de tots els Europeus i en la protecció del medi ambient. Us convido a signar aquesta iniciativa abans d'acabar aquest mes a la web, i a què no esperis al desembre.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem