Hi ha bellesa a les dones afganeses?

'Seguir vivint per a elles és l'únic luxe, perquè respirar o parlar ho han de fer baixet per no molestar els homes que hi conviuen'

L'altre dia llegia un article en un diari nacional que afirmava que els talibans a finals d'aquest mes de juliol tancaven els salons de bellesa i perruqueries a l'Afganistan. Podem pensar que és una frivolitat parlar d'aquest tema amb què estan passant les dones en aquest país, perquè si amb prou feines tenen menjar com es poden permetre el luxe d'assistir a aquests espais veritat?

En voldria fer aquesta reflexió. Les dones a l'Afganistan no tenen cap valor perquè no tenen cap dret. Seguir vivint per a elles és l'únic luxe, perquè respirar o parlar ho han de fer baixet per no molestar els homes que hi conviuen. L'espai de bellesa i perruqueria era el darrer o penúltim reducte on elles, al marge de la bellesa, es podien socialitzar, podien conversar, i podien plorar o riure, baixet això sí.

Entendran vostès, estimats lectors, que no és un tema d'estar més maca o no, perquè, a més a més, que més els dona si ningú les veu sota el burca, només es tractava de compartir un espai, aquelles que la seva precària economia els ho permetia. Amén, que també era un suport per a aquelles famílies la dona de les quals treballava en aquests centres, i que ara ben aviat també se'l treuen. Relegant-les novament a elles i al seu entorn a la pobresa.

I tot això passa davant de la mirada de la comunitat internacional, i davant dels meus ulls. Uns ulls que almenys a mi, se m'entelen cada vegada que llegeixo aquestes injustícies i no sé què més puc fer.

L'única cosa és recordar que com sempre, en qualsevol estat de guerra, i aquest a parer meu ho és, a les dones se les utilitza com a moneda de canvi. I en aquest cas, com a mesura de força perquè la comunitat internacional legitimi els talibans com a govern legalment constituït, i d'aquesta manera rebaixessin si els reconeixen la pressió contra elles. QUE TRIST!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem