Hi ha incendis, i després què?

'La prevenció no és símbol que tot se solucioni, però sí que ajuda a mitigar l'impacte, i sempre, si parlem en termes quantitatius, és més econòmica'

Què està passant? Què estem fent? 200.000 hectàrees cremades. Impotència. Segons un article d'El País, ara mateix, mentre escric aquestes paraules, hi ha desenes d'incendis actius. Amb un total de 1.790 incendis registrats des del gener. Però no és només això. Són les conseqüències.

És tornar a començar de zero quan se t'ha cremat la casa sencera. És tornar a néixer de les cendres després d'haver cremat boscos sencers. Són els éssers vius indefensos buscant refugis inexistents. Són els bombers oferint el seu servei, jugant-se la vida per ajudar-ne d'altres. Són les vides perdudes, les hectàrees cremades, les llars desintegrades.

Tot l'esforç per construir vides que ha quedat reduït en això: cendres. En lloc de donar ajuts i més ajuts per pal·liar la manca de feina de moltes persones que estan a l'atur, oferim-los feina de neteja dels nostres boscos, dels nostres camps, i que se'ls pagui per això. No trobeu?

Per què no hi va haver prevenció? La prevenció no és símbol que tot se solucioni, però sí que ajuda a mitigar l'impacte, i sempre, si parlem en termes quantitatius, és més econòmica. Perquè allò que no es pot mitigar ni és més econòmic és el dolor un cop destruïda la teva vida i el futur dels teus. 200.000 hectàrees menys de llars, de refugis, de boscos, de vides.

Ja ens podem posar les piles per anar a Mart i per explorar nous planetes, perquè el planeta Terra d'aquí a uns anys no el podrem habitar.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem