Homòfobs i LGTBIfòbics

"És repugnant. Però no sobta gens escoltant els comentaris ofensius que fan col·loquialment alguns honorables ciutadans per referir-se a les persones no heterosexuals"

Em miro amb força vergonya les agressions físiques que han patit darrerament diversos homosexuals i alguns membres del col·lectiu LGTBI. Sant Cugat, ciutat teòricament modèlica, on sembla que ‘mai no passa res’, també ha estat escenari d’aquestes agressions. Ara fa un mes i mig, concretament, un jove de 20 anys que estava assegut en un banc va ser apallissat per tres joves d’entre 15 i 17 anys dient-li “maricón”. I a la resta de Catalunya cada cop sovintegen més aquesta mena d’atacs. Segons els Mossos d’Esquadra, estan creixent. És repugnant. Però no sobta gens escoltant els comentaris ofensius que fan col·loquialment alguns honorables ciutadans per referir-se a les persones no heterosexuals. Els termes ‘marieta’ o ‘faldilletes’, que serien els termes despectius en català, són massa tous per a ells. Fa més mascle dir-ho en espanyol: “marica” o “maricón”.

Això no significa que aquests mateixos individus siguin agressors físics, però sí que és indicatiu de la mentalitat retrògrada i fastigosament masclista que viu entre nosaltres i que nodreix el comportament dels amants de la llenya, dels qui no en tenen prou amb l’insult per sentir-se homes i necessiten apallissar algú per demostrar-s’ho.

Però quan necessites agredir o parlar de manera insultant per demostrar la teva masculinitat, no només estàs posant de manifest la teva ignorància i la fòbia que has covat al llarg dels anys contra aquells que odies, també estàs revelant el conflicte d’una probable homosexualitat no resolta dintre teu. En cadascun dels teus mastegots o estirabots hi batega sovint el neguit d’algú que no s’accepta i que, castigant tercers, es castiga a si mateix

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem