Ja era hora!

"Per fi el tractament d’una malaltia crònica serà finançat", diu Moral

Una de les novetats sanitàries més importants del 2020 ha estat l'inici del finançament del tractament farmacològic del tabac. Aquesta mesura molt esperada des de fa anys, vindrà a pal·liar el deute històric que la sanitat tenia amb els fumadors, que no oblidem, són malalts crònics segons l'OMS. A Espanya a l'any moren més de 55.000 persones per culpa del tabac. Això equival a més de 6 persones cada hora i 1 és catalana. El tabaquisme és la primera causa de mort evitable al món i té tractament. Veient aquestes dades, em pregunto: com hem pogut tardar tant a fer aquest pas?

 

Per fi el fumador, ara ho té més fàcil deixar-ho. Ja era hora!! El tractament farmacològic del tabac és efectiu, sobretot si es fa acompanyat per un bon assessorament professional.

 

A Sant Cugat tenim metges i infermeres en els Centres d'Atenció Primària que són referents en tabaquisme i també en les farmàcies comunitàries, podràs rebre aquest acompanyament i seguiment més directe. Tenim tres opcions terapèutiques excel·lents i segures. Una està fora del finançament per què no necessita recepta mèdica, i la pot indicar un farmacèutic, una infermera o psicòleg. Les dues opcions finançades són de prescripció mèdica, tenen unes limitacions per accedir-hi i només és per un tractament a l'any. Us animo als que esteu valorant deixar de fumar com a objectiu nou d'aquest any, que consulteu en la vostra farmàcia o al vostre CAP aquesta nova opció de poder accedir al tractament farmacològic del tabac i no dilateu la vostra decisió, us hi va la vida.

Espero que amb l'ajuda de tots els professionals sanitaris i del tractament podreu alliberar-vos del tabac ben aviat.

 
Comentaris

Destaquem