Un horitzó de ciutat: el Pla d'Acció Cultural

'Les entitats tenim la responsabilitat d'implicar-nos-hi, donat que sense la col·laboració i l'entesa entre unes i altres, la supervivència es preveu gairebé nul·la'

Ja tenim el Pla d'Acció Cultural (PAC) presentat. No ens ha de sorprendre que a hores d'ara es torni a pensar en un pla que ajudi a enfortir l'activitat cultural de la ciutat. Precisament, donades les situacions precàries de l'economia i de les infraestructures, ha calgut que es redefineixi un bon marc, treballat amb les entitats, que eviti el malbaratament de tots els recursos que impliquen a la cultura. Segur que ens ajuda a transitar pel cabal de l'eficiència, la creativitat i la complicitat entre uns i altres.

Parlar de cultura no manté el mateix sentit que fa deu o vint anys. La realitat social ha canviat. Les formes de treballar, de conviure i de creació estan dins d'una transformació global importantíssima, a la vegada que molt interessant. D'aquesta realitat se n'han de fer ressò les administracions, les entitats i les persones. També els agents privats i tot el teixit humà que necessita la cultura com una eina de coneixement i convivència.

Les entitats tenim la responsabilitat d'implicar-nos-hi, donat que sense la col·laboració i l'entesa entre unes i altres, la supervivència es preveu gairebé nul·la. També hem de saber buscar alternatives que ajudin a la gestió de les activitats, no podem ser ens dependents exclusivament dels organismes municipals. La solidaritat, doncs, és l'única opció viable, sobretot entenent que els actes que organitzem no són propis, sinó ofertes creatives pels habitants de Sant Cugat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem