I amb el somriure, la revolta!

Ara és el moment de mantenir viva l’esperança que farem un país lliure i just

Amb els resultats a la mà de les eleccions al Parlament de Catalunya, podem afirmar que l’independentisme ha tret majoria absoluta, potser per algunes persones el mandat democràtic no és prou contundent sobretot per no haver aconseguit arribar a superar el 51% dels vots emesos.

Tot i així, les formacions que han proposat amb claredat la independència, han obtingut una majoria absoluta en escons al Parlament, i el que és millor, cap candidatura ha tret majoria absoluta ella sola. Aquest escenari és interessant per diversos motius, però sobretot perquè ara les formacions polítiques de Junts pel Sí i la CUP hauran de seure a negociar un full de ruta.

Que Junts pel Sí, estigui condicionada a pactar amb la CUP, és una garantia que el procés seguirà endavant, que no s’aturarà, i el que és més important, que Junts pel Sí no podrà ni plantejar-se abandonar l’independentisme per pactar amb l’estat un nou pacte fiscal o un rescat de l’estatut del 2006, tal com va dir públicament el número 7 de les seves llistes Oriol Amat.

Ara és el moment de mantenir viva l’esperança que farem un país lliure i just, començant a aplicar polítiques d’emergència social, aturant els desnonaments, aturant les retallades en educació i sanitat, capgirant els models energètics, apostant pel cooperativisme, fent de la lluita feminista la base per acabar amb el patriarcat i acabant amb la corrupció i el clientelisme que ens ha precedit.

Que la CUP tingui la clau per formar un nou govern, assegura que el procés avanci cap a un escenari de ruptura democràtica tant amb l’estat com amb la troika, deixant sense futur l'antiga política del peix al cove i del pactisme indecent que tant ha practicat el pujolisme i CiU.

S’han acabat les dilacions, ara és l’hora de recuperar la dignitat perduda, ha arribat el moment de governar-nos a nosaltres mateixes, sense imposicions, lliurement i amb una radicalitat democràtica impol·luta.

Perquè el poble és qui més ordena, seguirem caminant cap a la llibertat!

 

Twitter

 
Comentaris

Destaquem