Incivisme motoritzat a la zona de vianants

L'impacte del repartiment a domicili sobre el trànsit va "in crescendo"

El comerç tradicional comença a patir la competència de l'electrònic i, probablement, molts addictes a la còmoda compra per internet d'aquí a un temps lamentaran la deriva de molts carrers tristos sense el comerç que un dia els donà vida i havia fet atractius els centres urbans.

Però mentre ens acostem a aquest futur cada cop més pròxim, ja estem patint una altra conseqüència del comerç electrònic, l'efecte en el trànsit protagonitzat pels milers de vehicles de repartiment que circulen esperitats per l'entorn metropolità per la pressió d'empreses damunt els seus conductors que fa que "oblidin" les restriccions de velocitat. Cal que les administracions s'ho prenguin seriosament doncs l'impacte del repartiment a domicili sobre el trànsit va "in crescendo".

A Sant Cugat darrerament és fàcil observar aquests vehicles circulant a qualsevol hora per la zona de vianants del centre urbà aprofitant-se de l'eliminació de les pilones mòbils que n'impedien l'accés fora de l'horari establert. Òbviament que els vehicles de repartiment no són els únics que envaeixen aquest espai i competeixen en una incívica cursa amb molts d'altres que pensen que els senyals de prohibició són per als altres però no per a ells.

Com que a les entrades a la zona de vianants s'anuncia de forma ben visible que l'accés està vídeo vigilat, confio que aquest mal hàbit anirà remetent a mesura que els infractors vagin rebent les merescudes multes. Entretant resignadament conviurem amb la invasió d'un espai que permetia a molts ciutadans gaudir tranquil·lament de la ciutat i que l'incivisme d'uns quants està malmetent.

 
Comentaris

Destaquem