La incoherència del confinament comarcal

'La singularitat de Sant Cugat fa encara més incoherent la proposta, som vallesans, però mirem a la metròpolis en moltes de les actuacions'

Quan es diu que els municipis han de tenir un paper més actiu, és també escoltar, i el govern no escolta. Quan la posició de diferents alcaldes i alcaldesses parlen de tenir un confinament perimetral en l'àmbit metropolità, de les terres de l'Ebre o del Pirineu ho diuen amb arguments i realitats plenes de coherència.

Certament les relacions territorials no es corresponen avui en dia, amb una llei comarcal superada i obsoleta pel que fa a la seva gestió administrativa i territorial, ja que prové de l'any 1936 malgrat les seves modificacions. Hi ha moltes gestions administratives que no es corresponen als mateixos límits comarcals, tampoc responen als serveis prestats, com ara els partits judicials, àrees de salut, àrees bàsiques policials, gestió de l'Estat entre d'altres.

Els i les socialistes ens afegíem a la proposta de molts municipis, de diferents colors polítics, perquè el confinament perimetral no respon a la realitat, ni a la necessitat del teixit econòmic, ni dels seus habitants. I que només ha estat pensat pels desplaçaments de caps de setmana. Així doncs, mostràvem la nostra disconformitat a la proposta del Govern de la Generalitat i del PROCICAT perquè el confinament perimetral és irracional i incoherent.

La singularitat de Sant Cugat fa encara més incoherent la proposta, som vallesans, però mirem a la metròpolis en moltes de les actuacions, però com el nostre la resta de municipis metropolitans, o d'altres, en què els seus vincles diaris no es concentren en l'àmbit comarcal, sinó que responen a un radi d'acció més ampli. Cal un govern a la Generalitat coherent i racional, sòlid, sense incerteses, ni desori, ni desconfiança.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem