L'independentisme perd pistonada a Sant Cugat

"JxCat i ERC han perdut quasi el 40% dels vots"

Els resultats electorals maquillats per un augment del percentatge per la davallada de la participació, no amaga que l'independentisme ha perdut centenars de milers de vots. I malgrat una tempestuosa i decebedora elecció de la mesa del Parlament, podem seguir analitzant xifres. Si posem la mirada dels resultats electorals del nostre municipi, no tothom pot estar content. Més enllà de Ciudadanos que ha estat el gran castigat amb la pèrdua de més del 75% dels vots, l'independentisme també ha perdut clarament suport a Sant CugatJxCat i ERC han perdut quasi el 40% dels vots.

No qui alça més la veu obté majors resultats, la temperatura verbal expressada pels independentistes contra els socialistes ha traspassat la línia del respecte i la tolerància. Però malgrat el soroll, el vencedor de les eleccions del 14-F al Parlament ha estat el PSC, amb un bon resultat arreu de Catalunya, ha augmentat en vots i percentatge malgrat el creixement de l'abstenció. La no llei electoral ha tornat a possibilitar una perversió en el repartiment del nombre d'escons.

Tothom sap que l'independentisme no vol una llei pròpia proporcional, ja que en sortiria perjudicat, però els independentistes prefereixen el sistema electoral tardo-franquista en interès propi. La ciutadania vol que les coses canviïn, i ha retornat la confiança al PSC, un partit responsable i compromès amb el federalisme, l'ecologisme, el feminisme i la justícia social. El canvi a Catalunya és imparable, els socialistes treballarem per revertir les retallades, i procurar la recuperació econòmica i la reconstrucció social. Si tot continua igual, de res hauran servit les eleccions.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem