Informació, desinformació i compromís

'La informació és poder i quan s'adreça a crear una societat adormida i insensible a la injustícia i al dolor aliè, estem perduts'

En un dels meus grups de WhatsApp algú va posar una vinyeta en què es veia un avió superbombarder, tot llançant desenes de televisors amb el títol bombes de desinformació massiva. Massiva? Hauria de dir adulta, perquè fins allà on jo en sé, els joves no miren la televisió.

Ells es desinformen en les xarxes socials, podcasts i instagramers que utilitzen els influencers. Es podria pensar que almenys ells s'escapen del domini dels forjadors d'opinió, però em temo que no, sinó a què venia la intenció de l'expresident D. Trump de prohibir la xarxa social TikTok o l'interès d'adquirir la xarxa social Twitter per part de l'amo de Tesla, E. Musk, a més de l'econòmic?

Quina és la intenció de prohibir en les nostres democràcies occidentals, abanderades de la lliure expressió, la difusió de mitjans que informen sobre la il·legal invasió russa d'Ucraïna com Rússia Today? No volen que altres ens desinformin, volen tenir-ne l'exclusivitat.

La informació és poder i quan s'adreça a crear una societat adormida i insensible a la injustícia i al dolor aliè, estem perduts. Recordo un article recent de la metgessa de família i membre de la Marea Blanca de Sant Cugat, Assun Reyes, on es queixava, amargament i amb raó, de la manca d'una veritable indignació mobilitzadora per la pèrdua de drets sanitaris i socials que estem suportant.

Reprenent el salt generacional respecte a com ens informem, dijous, dia de mercat ambulant, La Plataforma dels Pensionistes de Sant Cugat, va repartir octavetes als Quatre Cantons per reclamar la 2a residència, el retorn dels especialistes als Caps, la reducció del preu del bitllet per anar a la Mútua de Terrassa, etc., i certament a poques persones menors de 30 anys vam poder fer arribar les nostres reclamacions.

La ciutadania ha de sobreposar-se a la indolència que no qüestiona.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem