Informació que no informa

'Propiciar el temor de la gent amb xifres que no signifiquen, avui, el que van significar en les onades anteriors, és desinformar i font d'angoixa per a algunes persones'

Els mitjans de comunicació ofereixen diàriament xifres de contagis per Covid-19 en cada comunitat autònoma. Es tracta d'una dada que en la sisena onada no ens diu absolutament res, ja que se segueix informant com si fóssim en les onades anteriors sense tenir en compte l'evolució substancial que està tenint la sisena. La quantitat de contagis ha perdut valor per poder interpretar el seguiment de la pandèmia. Els que comuniquen les comunitats autònomes són detectats majoritàriament per tests d'antígens. Si a una comunitat se'n realitzen infinitats, s'hi registra una alta quantitat de contagis i, si al contrari, una altra en realitza pocs, la incidència registrada és molt baixa.

El nombre de contagis, a més de no aportar dades valuoses sobre la pandèmia, continua creant temor entre la població, en no informar clarament sobre la nova realitat d'aquesta sisena onada. En primer lloc, cal informar que contagiar-se no és el mateix que estar malalt. En informar de la xifra rècord de contagis, cal dir quants en són asimptomàtics, que no necessiten atenció mèdica ni ingressos hospitalaris. I quan els ingressos hospitalaris són necessaris, quants en són de persones vacunades i quants no. Quan calgui informar sobre defuncions esdevingudes, quantes en són a conseqüència de la Covid-19 i quantes d'altres patologies, ¿o és que amb l'arribada de la Covid-19, les persones han deixat de morir? Caldria assenyalar l'excés de mortalitat respecte a la mortalitat esperada d'acord amb les estadístiques. Ara s'atribueixen totes les defuncions
a la pandèmia.

Propiciar el temor de la gent amb xifres que no signifiquen, avui, el que van significar en les onades anteriors, és desinformar i font d'angoixa per a algunes persones. És necessari atendre informativament la situació de l'Atenció Primària i la del personal sanitari, a qui vam deixar d'aplaudir com en la primera onada i avui es troba exhaust de suportar dos anys d'intens treball per les nostres vides.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem