La injustícia dels jutjats

'L'equip de PDeCAT-Units per Sant Cugat és conscient que es tracta d'una situació injusta [el fet de no disposar d'uns jutjats propis]'

Sant Cugat és la ciutat de major nombre d'habitants, a tot l'estat espanyol, sense jutjats. L'activitat judicial generada a la nostra ciutat l'afronten els jutjats de Rubí. Segons l'informe del Consell General del Poder Judicial del 2021, a ca d'un dels 8 jutjats de Rubí li correspon 23.146 ciutadans (un 27% més que la mitja de Catalunya, i un 39% i un 46% més que les dels jutjats de Sabadell i Terrassa).

L'any 2015, com regidora de Comerç, vaig declarar que l'Ajuntament "fa temps que demana una seu judicial de primera instància i instrucció" i que "continuarem intentant aconseguir-ho". Aquells anys vaig conèixer els múltiples inconvenients i perjudicis que han d'afrontar els ciutadans, empreses i entitats de la ciutat per no disposar de seu judicial en la nostra vila.

Però els conflictes viscuts a aquella legislatura amb el conjunt de l'administració de l'estat espanyol van fer inviable ni tan sols plantejar la reclamació esmentada. Així les coses, a juny del 2019 es va conformar l'actual govern municipal sortint que, en els 4 anys d'activitat, tot i incorporar partits amb representació al govern de la Generalitat (ERC) i al de l'estat (PSC), no han estat capaços de posar en marxa cap acció coneguda per reivindicar-ho.

L'equip de PDeCAT-Units per Sant Cugat és conscient que es tracta d'una situació injusta, que requereix decisió política per enfrontar-se a les administracions competents en defensa dels ciutadans, empreses i entitats que fa dècades que estan perjudicats. Nosaltres ho farem.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem