Intel·ligència artificial

'Sí, la intel·ligència artificial ens canviarà moltes coses, però no tantes. Serà una bona eina si es fa servir per a bons fins, com la sanitat o l'educació'

"Hoy las ciència adelantan que és una barbaridad". Aquest és un vers de la Verbena de la Paloma del mestre i músic Tomàs Breton i llibret de Garcia de la Vega. Ve a redós, de tres xerrades fantàstiques, organitzades per la Fundació Sant Cugat i l'Ateneu a la Casa de Cultura, per donar a conèixer la revolució tecnològica, que ja és a tocar.

Ara no entraré en el que es va dir i el que no es va dir en aquestes jornades, ja que els nostres fantàstics mitjans locals, s'han fet ressò àmpliament, i podeu trobar les tres sessions gravades a Yotube. Si se'm permet, en una tecnologia que està més a prop del misteri (logaritmes) que no pas de la nostra capacitat d'entendre, hi ha massa especulacions sobre aspectes negatius, i molt poques sobre les oportunitats. Entenc que ben utilitzada pot esdevenir un bé comú per la societat.

Sí, la intel·ligència artificial ens canviarà moltes coses, però no tantes. Serà una bona eina si es fa servir per a bons fins, com la sanitat o l'educació, tot i que em temo molt que estarà en mans de l'empresa privada que farà, i ja està fent, una eina per gestionar interessos i guanyar diners. Per mi estan clares tres opcions de control polític, per no dir ideològic:

  1. EUA: Control lliberal
  2. Comunitat Europea: Mixt privat i públic. Control i lleis Parlament Europeu, que cal dir el més avançat
  3. Xinès: Govern participant en consells administració de les empreses privades!


Ja veurem com s'interrelacionen proteccions i interessos. De moment em quedo amb la intel·ligència IE (Intel·ligència Emocional), que crec encara està en mans de la condició humana, i no crec que la intel·ligència artificial faci la meravella d'una de les millors músiques universals, com la genial introducció musical de la tan nostrada zarzuela, la Verbena de la Paloma.

Digeu-me reaccionari!! Que tinguem sort!!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem