'Je m'accuse'; el 9N vaig votar

Ens esperen dies intensos, com si no n'haguéssim viscut prou aquestes últimes setmanes

Ja han passat les eleccions i, naturalment, ens hem de felicitar pel resultat, però ara que pensàvem descansar i deixar els polítics que fessin la seva feina, sant tornem-hi.

Ara resulta que tenim el president de la Generalitat imputat i amb ell dues conselleres. La imputació és greu; no es va estafar els contribuents, no es van fer servir targetes Black, no hi va haver blanqueig de capital, no es van propiciar aldarulls ni es van treure al carrer els tancs que no tenim: es va fer sortir al carrer, això sí, i anar a votar el 9N a més de dos milions de persones.

Visca la democràcia!

Per tant, com deia abans no se’ns ha acabat la feina. Cal que tornem a sortir al carrer el dia 13 i el dia 15 per fer costat als nostres representants polítics que en un moment de lucidesa van creure que el poble ha de poder expressar-se lliurement.

Doncs sí, el 13 al matí seré al davant del Palau de Justícia per donar suport a les conselleres Rigau i Ortega. A la tarda, a les 19.30 hores, em manifestaré davant del meu ajuntament i el 15 al matí tornaré al Palau de Justícia per donar suport al president Mas. Ja veieu la feina que se’ns ha girat a tots aquells que el 9N vam anar a votar.

I per més inri, el dia 15 commemorarem el 75è aniversari del magnicidi dut a terme pel govern del general Franco. Companys ha estat l’únic president europeu, escollit democràticament, afusellat pel feixisme. I encara és l’hora que el govern espanyol hagi demanat perdó. Alguns creuen que la coincidència no és casual, jo crec que sí perquè considero d’ineptes i ignorants a tots aquells que tant diuen que ens estimen (suposo que en la intimitat).

Aquests dies, per tant, tornaran a ser intensos perquè a més a més de manifestar-nos per donar suport als nostres representants hi ha un munt d'actes per recordar Lluís Companys. Des d'Òmnium i Amics de la Unesco l'hem volgut homenatjar amb dues conferències a l'Arxiu Nacional de Catalunya. Sí, a l'Arxiu, allà on haurien de reposar tots els nostres papers saquejats pel franquisme i avui dispersos en diferents arxius de l'estat espanyol, sobretot a Salamanca. Diumenge, a la sala oval del MNAC, concert dedicat a la memòria del president Companys i també a tots els músics catalans represaliats pel franquisme.

I la nit de 14 encenguem una espelma al balcó per recordar el nostre president màrtir.

 
Comentaris

Destaquem