Jornada de prevenció

'Està clar que els castells sempre tindran un risc, i una part de la gràcia de veure'ls és aquest punt de desafiament a les lleis de la física'

Una de les màximes preocupacions de les colles castelleres és la seguretat de la seva activitat. Està clar que els castells sempre tindran un risc, i una part de la gràcia de veure'ls és aquest punt de desafiament a les lleis de la física. L'assaig és la principal eina que tenen les colles castelleres per reduir aquest risc. Com més s'assaja i es treballa un castell, millors perspectives d'èxit tindrà a plaça. Però hi ha altres coses que poden ajudar que l'activitat castellera sigui més segura.

Per aquest motiu, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya ha tingut sempre entre els seus objectius principals aprofundir en el coneixement de l'activitat i, a partir d'aquesta descoberta constant, proposar accions, comportaments i, fins i tot, estris que ajudin a reduir el risc de patir lesions quan el desafiament no arriba a bon port.

El pròxim dissabte 9 de març se celebrarà a l'Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell la 28a Jornada de Prevenció de Lesions en el Món Casteller, en la qual, mitjançant taules rodones, tallers pràctics i reunions dels equips sanitaris de les colles que hi assisteixin, es debatran diversos aspectes en què es creu interessant aprofundir, com és el tema de l'alimentació i hidratació per fer front a una actuació castellera, l'atenció a accidentats amb disminució del nivell de consciència, els protocols d'assistència sanitària a la canalla, o conèixer les prestacions de l'assegurança castellera i com es gestionen internament els comunicats d'accident, entre altres temes interessants que tenen la intenció d'ajudar a prevenir el risc de l'activitat castellera i a reduir-lo.

Gausacs, amunt!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem