Jovent, fem-nos lloc!

Sant Cugat se'ns presenta com una ciutat aspra i poc acollidora pel jovent, no hi tenim lloc

Sant Cugat és dels i pels pares. A Sant Cugat, el preu del lloguer ha augmentat més d'un 30% en els darrers 5 anys i som el 3r municipi amb el lloguer més car dels Països Catalans. És una ciutat pensada perquè hi visquin exclusivament famílies benestants capaces de fer front a aquests preus per l'habitatge (un dret).

 

Pel jovent el problema no és tan sols viure-hi, sinó també fer-hi vida. Els espais d'oci es troben a l'extraradi de la ciutat i responen a un model concret d'oci: elitista, masclista i consumista. Les terrasses estan obligades a tancar ben d'hora. Per molt que estudiem, no hi ha carrera, ni màster, ni formació professional que ens salvi de la precarietat laboral. La participació ciutadana impulsada per l'Ajuntament ha perdut tota credibilitat i no ens és una eina útil per transformar la realitat.

Fa temps que hem constatat que la participació ciutadana s'exerceix de forma interessadament esbiaixada, blanquejant decisions ja preses i descartant aquelles decisions que els són incòmodes (com el pacte per la nit).

Sant Cugat se'ns presenta com una ciutat aspra i poc acollidora pel jovent, no hi tenim lloc. Quan parlem d'habitatge, el jovent no hi tenim lloc. Quan parlem d'oci, el jovent no hi tenim lloc. Quan parlem de treball digne, el jovent no hi tenim lloc. Quan parlem de participació ciutadana, el jovent no hi tenim lloc. Tanmateix lluny de resignar-nos, hem trobat en l'associacionisme i en l'organització militant l'eina d'apoderament i en les properes municipals l'oportunitat de reivindicar-nos. L'oportunitat de fer-nos lloc!

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?