Jugar a l'estiu

'Si observem els patis de les escoles i els parcs públics, un alt percentatge dels mateixos no reuneixen les condicions per a ser considerats un entorn saludable'

Jugar és una activitat inherent a tot ésser humà i especialment als infants. Es considera com una part essencial del desenvolupament físic, emocional i de l'experiència vital. No hauríem de plantejar-nos com a societat, si no seria convenient intervenir als patis de les escoles i als parcs, per a transformar-los en llocs més habitables i saludables? Aquesta qüestió preocupa als pares dels nens de la nostra ciutat.

Els refugis climàtics, les estructures d'ombra, parets verdes, són cada vegada més necessàries per protegir-los de les inclemències climàtiques, especialment a l'estiu per les altes temperatures que s'assoleixen. Si observem els patis de les escoles i els parcs públics, un alt percentatge dels mateixos no reuneixen les condicions per a ser considerats un entorn saludable, per la qual cosa seria procedent, promoure un canvi.

Són molts els estudis que afirmen que haurien de dur-se a terme actuacions tendents a la implantació de zones d'ombra, pantalles vegetals... amb elements sostenibles i materials que permetin fer del joc una activitat saludable, durant els mesos de més calor.

Les administracions públiques haurien de potenciar la instal·lació, a les zones públiques o privades de murs de vegetació o peces tèxtils que protegeixin als nens d'aquestes altes temperatures. Aquestes mesures millorarien la qualitat de vida dels nostres nens i nenes i contribuiria a l'adaptació al canvi climàtic i a la sostenibilitat de les nostres escoles i de les nostres ciutats.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem