Karen i Martha

Karen i Martha han passat 6 mesos a Sant Cugat acollides pel Programa Català de Defensors i Defensores de Drets Humans

Karen és mexicana, activista defensora de drets humans dels Pobles Indígenes de Hñähnu de la comunitat Otomí, al Valle del Mezquital a Mèxic. El seu nom complet és Karen Izolda Taxilaga Durante.

El Valle del Mezquital és una zona industrialitzada que genera una alta contaminació de les aigües, que afecta l'agricultura i fins i tot les aigües de Mèxico DF. Karen ha estat assetjada, l'han intentat assassinar diverses vegades i ha perdut un ull. Els responsables són l'exèrcit i la policia, que defensen els interessos de les grans empreses, entre elles, algunes d'espanyoles.

Martha és colombiana i defensora de drets humans a Colòmbia. El seu nom complet és Martha Lucia Ceballos Vega.

Colòmbia ha viscut una guerra civil des de fa 50 anys, entre les FARC i l'exèrcit, amb centenars de milers de morts, que teòricament ha acabat amb l'acord de pau de 2016. Però el nou govern conservador del 2018 ha paralitzat els acords i els paramilitars segueixen actuant amb impunitat. Martha ha perdut el seu germà i el seu pare, assassinats.

Karen i Martha han passat 6 mesos a Sant Cugat acollides pel Programa Català de Defensors i Defensores de Drets Humans, per oferir-les-hi una atenció integral, l'oportunitat de difondre la situació al seu país, i una projecció internacional que els hi aporti protecció un cop retornin a casa.

L'Ajuntament de Sant Cugat col·labora amb el programa i ofereix a Karen i Martha l'allotjament i els serveis necessaris durant aquests 6 mesos per viure a Sant Cugat. Karen va ser la protagonista del dia dels Drets Humans a l'institut Leonardo da Vinci de Sant Cugat.
 

 
Comentaris

Destaquem