Keep calm and wash your hands!

"Això només ho aconseguirem si la gent es queda a casa i fa cas de les recomanacions vigents", diu Ferrer

Sóc metge de família i treballo en un centre d’atenció primària de Barcelona. Estem vivint uns temps difícils, tant per la població en general com pel conjunt de sanitaris del país. El virus Covid-19 s’ha convertit en una pandèmia i ha arribat a Catalunya i a tot l’estat. Tot i que les xifres mostren que un tant per cent majoritari de la població l’afectarà de manera lleu hi ha un tant per cent, més petit, que patiran una afectació més greu i requeriran una atenció mèdica hospitalària. I, el sistema sanitari, no està preparat per assumir una allau multitudinària de pacients crítics als hospitals. És per això on la importància d’aplanar la corba és tant important. Què vol dir aplanar la corba?

 

Aconseguir que el brot de casos amb afecció respiratòria greu no aparegui de cop i saturi les urgències hospitalàries. Això només ho aconseguirem si la gent es queda a casa i fa cas de les recomanacions vigents. El confinament de casos probables és important per no expandir el virus però la resta de gent sana també cal que es quedi a casa, ja que hi ha molts casos asimptomàtics amb capacitat de contagiar la malaltia.

També cal dir que les patologies urgents com els infarts aguts de miocardi, les intervencions quirúrgiques urgents, els politraumatismes per accidents de trànsit i tantes d’altres segueixen passant i, per això, un cop més, la importància de no saturar les urgències per poder atendre-les. Els meus companys i jo vivim aquesta situació d’alerta amb inseguretat i alhora optimisme, sempre amb la vocació d’ajudar a la comunitat, un valor inert a la nostra professió. Cal mantenir la calma i mirar cap endavant. Keep calm and wash your hands!

 
Comentaris

Destaquem