L’autisme

Aquest 2 d'abril és el Dia Mundial de l'Autisme

De nou s'acosta el dia 2 d'abril, Dia Mundial per la conscienciació sobre l'autisme, i de nou cal fer visible l'invisible. La sensibilització sobre el TEA (Trastorn de l'Espectre Autista) és un element clau per que la societat entengui que hi ha gent que "veu" i "sent" el món d'una altra manera però, no per això, menys vàlida.

I sí, dic SENT, per que com la resta de persones, senten i viuen TOT el que els passa al seu voltant. Deixem de dir, si us plau, que estan "desconnectats" del món. Aquesta frase és un mite i estigmatitza de manera acusada les persones amb TEA. No estan desconnectades del món, simplement, tenen una manera diferent d’entendre’l, de sentir-lo i de viure'l.

Estigmatitzar respon a una societat immadura i poc respectuosa que desconeix profundament el món de l'autisme.

Per això, dies com el 2 d'abril (i la resta de dies de l'any) serveixen per deixar enrere mites i apropar a la societat la veritable realitat de les persones amb autisme.

L'Iker, com moltes de les persones amb autisme, és carinyós, sensible i té la gran habilitat de fer-se estimar per tothom tot i no ser realment verbal. Deixem que les persones amb TEA ens mostrin com són i com senten abans d’assenyalar-los amb el dit.

Viure la vida en BLAU no és per mi un drama (sí molt complexa en moltes ocasions) sinó una oportunitat per créixer com a persona al costat de l'Iker, per ensenyar-li i per deixar-me ensenyar.

Us convido a viure la vida una mica en blau...no us defraudarà!

 
Comentaris

Destaquem