L’envelliment de la població és un fet real

A Sant Cugat hi ha actualment un 12% de persones majors de 65 anys

Cada vegada és més freqüent sentir a parlar de CIUTATS AMIGABLES AMB LA GENT GRAN.

A Sant Cugat hi ha actualment un 12% de persones majors de 65 anys i aquesta xifra creixerà els propers anys perquè l’envelliment de la població és un fet real.

Si investiguem una mica, veurem que les organitzacions pertinents estudien models de millora per adaptar la realitat al que ha de venir. La OMS estableix 8 àrees de millora, amb participació de la ciutadania, per assolir entorns amigables per la gent gran. Entorns que tinguin cura del disseny dels espais per reorganitzar-los de forma que les persones d’una certa edat puguin viure dignament, gaudir de bona salut i continuar participant en la societat de forma plena i activa.

Una ciutat amigable reconeix la diversitat de les persones grans, promou la seva inclusió, respecta les seves decisions i opcions de forma de vida, respon i s’adapta a les seves necessitats i preferències afavorint un envelliment actiu i de qualitat.

Hi ha molt a fer per millorar la qualitat de vida dels nostres grans en els espais a l’aire lliure i edificis, en el transport, en l’habitatge, en la participació i inclusió social, en la comunicació i la informació, en el treball i participació ciutadana i en els serveis socials i de salut.

Sensibilitzem-nos amb aquestes propostes i sumem-nos tots a aquest projecte de millora. Conscienciem-nos i seguim avançant en benefici de tots. Una ciutat amiga amb la gent gran, ho és amb tothom.

 
Comentaris

Destaquem