L'esperit de Nadal guanya la partida a la crisi

Aquests dies passejant pels nostres comerços, ens veiem envaïts per paquets primorosament embolicats, adorns i arbres de nadal, garlanda, “pares noels” que pengen de qualsevol finestra i/o aparador i, sobretot, somriures per tot arreu impreses en les carones dels més petits santcugatencs.

Cada un de nosaltres gastarem de mitjana quatre-cents euros en regals i això sense explicar el que gastarem en gambes, pernil, torrons, polvorons, vins i caves. Tampoc expliquem el que costarà la nova muda, les calcetes i calçotets vermells que lluirem per cap d'any, sembla un despropòsit, però això reafirma el títol d'aquest article: "L'esperit nadalenc guanya la partida a la crisis"  Ara sembla que ja sabem perquè passa; perquè l'alegria i felicitat que moltes persones gaudeixen en aquestes dates i que coneixem com a esperit nadalenc, no procedeix del cor sinó del nostre òrgan pensant, el cervell. Així ho ha determinat l'últim estudi dut a terme per la Universitat de Copenhaguen (Dinamarca) i que recull l'edició especial de Nadal de la revista British Medical Journal.

I si algú no se sent tan "esplèndid" pot anar a veure un nadal amb Mr.Scrooge, que el dia 20 es representa al teatre-auditori de Sant Cugat i a veure si així, els esperits dels Nadals passats, presents i futurs, obren el miracle.

Ningú hauria d'estar trist, ni sol per Nadal, és una època per gaudir i de celebració. I encara que la generositat és una cosa que hauríem de fer servir cada dia, si en aquestes festes la augmentem millor que millor.

“El Nadal és la temporada per encendre el foc de l'hospitalitat a la sala i la genial flama de la caritat en el cor”  (Washington Irving)

 
Comentaris

Destaquem