L’Hort de Volpelleres fa dos anys

En part, el barri conserva aquesta riquesa amb zones verdes i amb el nostre bosc, actualment en ple procés de condicionament, però ens faltava el conreu de la terra

Farà quatre anys, els solars buits del barri de Volpelleres van generar un moviment veïnal per tal d'aprofitar-los d'alguna manera. Parcs infantils, zones d'aparcament en hores punta, etc. van ser algunes de les idees que van sorgir. Tanmateix, va resultar quasi obligatori recuperar l'origen del barri, quan els camps de vinya, blat i els boscos predominaven.

En part, el barri conserva aquesta riquesa amb zones verdes i amb el nostre bosc, actualment en ple procés de condicionament. Però ens faltava el conreu de la terra. En un espai d'uns 900m2 i 14 parcel·les, conviuen famílies i grups d'amics aficionats a l'agricultura.

 

Els caps de setmana l'hort del barri s'omple de rialles, treball i, sobretot, d'un ambient sa on es cultiven hortalisses i passem una bona estona amb nens i amics, tot prenent consciència de la importància de menjar sa i variat. A més, se segueix el cicle de la vida d'una planta, cuidant-la amb esforç i constància, i de retruc, reforcem l'esperit ecològic, fent servir recursos totalment naturals per adobar la terra i superar les plagues, el que és tot un repte tenint en compte que el temps és també un recurs escàs.

Dia a dia aprenem i milloren les tècniques per cuidar l'hort i cultivem també les relacions socials. Al mateix temps que creixen enciams, tomàquets i llegums, els nostres fills creixen en un entorn més propi d'un temps passat, a on la terra, els pals i les pedres eren les joguines preferides dels nens, el que permet recordar i tenir molt present les nostres arrels.

 

Us animem al fet que passeu a conèixer en primera persona aquest bonic projecte. Estem al costat de la Masia de Can Canyameres. Us hi esperem!

 
Comentaris

Destaquem