L'oli és la cultura, si el pa és la vida

Per viure doblement, és necessària la voluntat i l’esforç per la cultura

El bon oli és un suc natural de vida i de bellesa. Pot embellir el cos humà, com pot millorar un plat, de la mateixa manera que la cultura, les arts escèniques i musicals, milloren la nostra existència. Com es diu, viure anant al teatre, és viure doblement.

 

Realment, podem subsistir només amb el pa. Si aquest el comparem a la vida, aquesta es pot desenvolupar només menjant aquest magnífic i necessari aliment. Ara bé, si al pa hi posem vi i sucre, o hi posem tomàquet i un bon oli, podem afirmar que viure amb oli, és viure doblement. La nostra vida guanyar conté una excepcional qualitat.

 

L’oli és un bon company de viatge durant la nostra vida, com ho són les experiències que tenim amb les arts escèniques i musicals. Un bon oli aporta personalitat a la nostra existència, qualitat. És el toc final perquè un menjar sigui rodó, i quan l’has tastat, es converteix en imprescindible.

 

Es diu que “Per saber, s’ha de cremar oli”. Per viure doblement, és necessària la voluntat i l’esforç per la cultura. El bon oli té una qualitat artesana; es converteix en un aliment energètic, un nodriment essencial i té funcions reguladores del nostre cos. Així, la bona cultura vol fer el que l’oli fa al nostre cos, a la nostra ànima.

 

La programació del Teatre-Auditori, que aquest cap de setmana hem iniciat amb el concert de Joan Manuel Serrat, vol ser l’oli artesanal i amb poca acidesa, per al nostre pa. Ens autoimposem una programació d’alta qualitat i suprema, per tal que els nostres espectadors i abonats en pugin gaudir amb el seu “gust”, la seva experiència, i ens surtin el màxim de satisfets i plens.

 

La programació del Festival Petits Camaleons, el Festival Nacional de poesia a Sant Cugat i els 11 espectacles de la Sala Cabaret ofereixen aquesta temporada un grau d’acidesa molt baix quant a qualitat, com si l’oli fos or fi i selecte per tal que els seus usuaris el puguin delectar amb intensitat i força, i d’aquesta manera també sorprendre i fer que en el Teatre-Auditori Sant Cugat s’hi tingui experiències úniques i gairebé irrepetibles.

 

Escoltant el Gran Wyoming: "Mañana más, pero no mejor, porque es impossible", procurem que cada espectacle sigui insuperable. La nostra filosofia ha de ser posar un bon oli al pa, d’una qualitat suprema, però procurant que la collita anual feta amb passió i precisió, tingui un bon gust i sigui nutritiva per a l’ànima, perquè qui complementa la seva vida amb cultura, viu el doblement. Perquè com vostès saben, el peix mai es porta l’oli a la taula.

 

Així que gaudeixin extremadament de la nostra feina, efímera, i només destinada a ser viscuda amb intensitat i desaparèixer. I així, gairebé, com si visquéssim eternament.

 
Comentaris

Destaquem