Ens referim als moniatos, les castanyes i els panellets.
MONIATO: És un tubercle amb contingut d’hidrats de carboni formats per midó i sucres (sacarosa), rics en betacarotè (provitamina A) amb tres propietats a tenir en compte: el seu consum provoca la sensació de sacietat, és efectiu per a l’arteriosclerosi, per a la manca de rec sanguini, per a la hipertensió arterial, a més augmenta les necessitats energètiques. A la cuina: els podem coure al forn, a les brases (sense treure la pell), fregit, com a puré i també molt utilitzat a la pastisseria.
CASTANYES: Són un magnífic tonificador dels músculs, considerats com uns petits pans que proporciona la naturalesa, és un dels aliments més rics en hidrats de carboni comparable als llegums i als cereals; conté un destacat concentrat de vitamina B; ric en potassi; actua en el nostre organisme com a alcalinitzant, astringent i galactògena; molt indicat pels casos de fatiga física pel creixement; es recomana per l’arteriosclerosi, diarrees, insuficiència renal i molt indicades per a les dones lactants. A la cuina: crues, quan són tendres; bullides, un cop pelades, durant 20 o 30 minuts amb herbes aromàtiques, com ara el comí, farigola o el fonoll; com a puré afegint-hi mel o sucre roig o barrejat amb llet; el “marron glacé” és un dolç exquisit de castanya; també trobem castanyes en alguns guisats.
PINYONS: Són els grans protagonistes d’un dels panellets més clàssics i consumits. El pinyó és un aliment molt adequat per al cervell; dotat de gran poder nutritiu, amb greixos formats majoritàriament per àcids greixosos polinsaturats (linoleic i pinolènic) importants per a la formació del teixit nerviós i en la reducció del nivell de colesterol sanguini, contenen proteïnes, vitamina B i ferro; per les anèmies, les afeccions cardíaques i l’arteriosclerosi. A la cuina: com a complements de molts guisats de bona cuina i per descomptat per la pastisseria.
MONIATO: És un tubercle amb contingut d’hidrats de carboni formats per midó i sucres (sacarosa), rics en betacarotè (provitamina A) amb tres propietats a tenir en compte: el seu consum provoca la sensació de sacietat, és efectiu per a l’arteriosclerosi, per a la manca de rec sanguini, per a la hipertensió arterial, a més augmenta les necessitats energètiques. A la cuina: els podem coure al forn, a les brases (sense treure la pell), fregit, com a puré i també molt utilitzat a la pastisseria.
CASTANYES: Són un magnífic tonificador dels músculs, considerats com uns petits pans que proporciona la naturalesa, és un dels aliments més rics en hidrats de carboni comparable als llegums i als cereals; conté un destacat concentrat de vitamina B; ric en potassi; actua en el nostre organisme com a alcalinitzant, astringent i galactògena; molt indicat pels casos de fatiga física pel creixement; es recomana per l’arteriosclerosi, diarrees, insuficiència renal i molt indicades per a les dones lactants. A la cuina: crues, quan són tendres; bullides, un cop pelades, durant 20 o 30 minuts amb herbes aromàtiques, com ara el comí, farigola o el fonoll; com a puré afegint-hi mel o sucre roig o barrejat amb llet; el “marron glacé” és un dolç exquisit de castanya; també trobem castanyes en alguns guisats.
PINYONS: Són els grans protagonistes d’un dels panellets més clàssics i consumits. El pinyó és un aliment molt adequat per al cervell; dotat de gran poder nutritiu, amb greixos formats majoritàriament per àcids greixosos polinsaturats (linoleic i pinolènic) importants per a la formació del teixit nerviós i en la reducció del nivell de colesterol sanguini, contenen proteïnes, vitamina B i ferro; per les anèmies, les afeccions cardíaques i l’arteriosclerosi. A la cuina: com a complements de molts guisats de bona cuina i per descomptat per la pastisseria.
Subscriu-te al butlletí
Facebook
X
Instagram
YouTube
WhatsApp
Telegram
TikTok