La Festa Major del Dom

La festa de Sant Cugat, a finals de juliol, és la festa estat una selecció per a cada tipus de menjar, aperitius, patronal del DOM CUGAT. Fa anys que ho celebrem a Llafranc on les portes de Can Turull s’obren per rebre tots els components del club gastronòmic acompanyats de les seves esposes. Els ulls s’omplen de blau, el del cel i el de la mar, i a l’extensa terrassa han acollit 26 persones a l’entorn d’una llarga taula. En un moment donat del migdia tothom va començar a preparar l’aperitiu, a les ordres del xef Pere López. Mentrestant, a la cuina els germans Xavi i Nino, els de La Masia, posen a punt tot el que cal per cuinar un arròs. L’aperitiu va ser esplèndid i abundós, amb moltes variants, i destacaven d’entre totes, tres: l’ensalada russa a l’estil Pere López, finesa i exquisidesa; unes sardines escabetxades, en què el temps ha aconseguit un acabat que perdura en el paladar; i també  unes rodelles fredes de llom al forn, cuinat per la Paquita de Turull. Les begudes, a càrrec del Toni, han estat una selecció per cada tipus de menjar, aperitius, vins blancs, negres i cava.Tot gaudint de l'aperitiu ja notàrem la flaire de la cuina: flaires d'un fumet, sofregits, enrossiments de pollastre, conill, costelló, gambes, musclos i cloïsses: el fonament d'un arròs mar i muntanya.Els caps i les cues de les gambes fregides i passades per la batedora donen una consistència única de gust i paladar. S’ha repartit tot el condiment en tres cassoles de ferro; és l’hora de tirar-hi l’arròs, un delta de l’Ebre de tota confiança, barrejant-lo amb el condiment, incloent-hi les gambes trossejades. Un bon plat d’arròs acabat de fer el xup-xup va delectar els comensals. El pa del Manel Turull va estar present durant el dinar, i va destacar per l’èxit el pa amb xocolata i taronja. El Jaume Sàbat va presentar un pastís de Festa Major molt llaminer i ningú no hi va fer cap lleig. La copa de cava va motivar un brindis per la festa i el desig de salut i benestar fins al proper any.

 
Comentaris

Destaquem