La llista unitària de Conesa i Romeva

Mercè Conesa és la portaveu de CDC. Raül Romeva ha estat eurodiputat, durant 10 anys, d’Iniciativa per Catalunya

Estic segur que si els demanessin anar junts a la mateixa llista hi anirien. Amb totes les diferències ideològiques que els separen a ells i als seus partits. Però estic convençut que el sentit profundament democràtic de tots dos seria capaç de deixar-les de banda uns mesos.

Aquestes últimes setmanes tots dos han donat un exemple gràfic que aquesta unitat i cohesió és possible. Tan bon punt Artur Mas va informar de les seves intencions de canviar el format del 9-N (no ho oblidem, forçat pel bloqueig polític i judicial de l’Estat) Mercè Conesa i Raül Romeva (que és coordinador del Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir) van sortir junts per donar suport a aquest canvi. Tots dos van admetre que la consulta desitjada era la convocada mitjançant el decret tombat però que, així les coses, donaven suport a la nova votació.

És més, em consta que l’Ajuntament de Sant Cugat va ser un dels primers a comunicar la seva disponibilitat a oferir espais municipals (uns quants, a més) per acollir les urnes del 9-N. I acte seguit, Conesa va afirmar que "el procés no s'atura el 9 de novembre. Hem d'estar disposats a assumir nous reptes i hem d'anar a un estadi més enllà, com seria plantejar unes eleccions per caminar cap a la independència". És a dir, la portaveu de CDC anant un pas per davant del Govern i del seu partit.

Una cosa molt similar a la que va fer Romeva, que s’ha desmarcat de la distant reacció inicial del seu partit i ja ha anunciat que el 9-N anirà a votar i que a més ho farà pel Sí-Sí.

Per tot plegat, jutjo evident que Conesa i Romeva saben estar per damunt dels interessos del seu partit i per tant capaços de fer el mateix en cas que s’acabi fent una llista unitària en unes eleccions anticipades. Francament, seria un luxe de ciutat tenir-los a tots dos en una candidatura tan transversal i històrica com aquesta. Però no només parlo com a santcugatenc sinó com a català. És a dir, aquest esperit santcugatenc hauria de servir als quarters generals de CDC, d’IC, però també d’ERC i de la CUP que si hi ha voluntat, les passions partidistes poden quedar al marge per un objectiu suprem: sumar. O algú té algun dubte de què obtindria més vots?

Segueix a @jofrellombart a Twitter.

 
Comentaris

Destaquem