La llum de Nadal va per barris

Tots els santcugatencs ens sentim molt orgullosos de la Plaça d'Octavià i del carrer Santa Maria i dels seus comerços però més enllà d’aquests emplaçaments, Sant Cugat té més vida

De ben segur que quan es dissenya un barri des de zero es deu pensar en multitud de coses: alçada dels habitatges, equipaments esportius i de lleure, comerços, accessibilitat per als vianants, parcs infantils, escoles, serveis de neteja... i podríem seguir enumerant multitud de necessitats més, però el que és evident és que mai ningú no pensa en Nadal.

I no em refereixo només a Sant Cugat: aquesta “disfunció” és palpable en qualsevol població del nostre entorn més proper. Ningú pensa en què Nadal arriba també per a aquests nous barris: quan passeges al desembre per Mira-Sol, per Can Mates o per Volpelleres, per posar alguns exemples, és gairebé impossible trobar cap llum a les vies públiques que indiqui que és Nadal.

L’encesa de llums de Nadal a Sant Cugat té un cost aproximat d’uns 9.000 €, i jo em pregunto si d’aquesta partida pressupostària no hi ha cap possibilitat que una part, encara que sigui petita, vagi destinada a aquests “barris perifèrics” del centre històric. De les 580 bombetes que aquest any estaran penjades pels carrers santcugatencs, quantes s’han destinat a aquest barri, que semblen de segona? Els gairebé vint-i-cinc mil habitants que conformen aquestes tres zones no gaudiran ni d’una dècima part d’aquestes bombetes, a no ser que es desplacin al centre de la ciutat.

Tots els santcugatencs ens sentim molt orgullosos de la Plaça d'Octavià i del carrer Santa Maria i dels seus comerços però més enllà d’aquests emplaçaments, Sant Cugat té més vida. Si associem el tan màgic “esperit nadalenc” únicament al vessant comercial, estarem venent la nostra ànima a l’especulació més absoluta.

 
Comentaris

Destaquem