La perillositat de les altes temperatures

Els professionals i les administracions fa dies que alerten d'aquesta situació de perill

Els mitjans de comunicació són l'altaveu de molts col·lectius que defensen i alerten de situacions de molt tipus. Però durant aquests últims dies s'han intensificat les alarmes provinents del cos de bombers i de forestals alertant de la situació ambiental i de la perillositat que viu el país amb les onades de calor que afecten aquestes primeres setmanes d'estiu.

 

La ciutadania realment som conscients del perill que comporta el mal ús de les zones més vulnerables del nostre entorn? Els professionals i les administracions fa dies que alerten d'aquesta situació de perill. Sovint podem pensar que per aquestes dates el missatge d'alerta és el de sempre i que ja se sap, però cada any hi ha el mateix titular: Un indret o un altre del nostre territori queda calcinat per un incendi, amb desastres ambientals i personals irreparables.

Hem de prendre consciència del perill que comporten els nostres actes i alhora també hem de prendre consciència del valor que tenen els nostres boscos, paratges, camps i vegetació del nostre territori que ens envolta. Així mateix, volem apel·lar al respecte i cura dels boscos de titularitat privada.

El consistori, a causa de l'última onada de calor, ha activat el Pla Alfa de nivell 1 per controlar el risc i posar especial atenció a la vigilància exclusiva d'incendis forestals on el factor humà continua sent el principal responsable. Per sort, els paratges de Torre Negra, el Parc de Collserola i els seus voltants estan en constant vigilància amb més de 13 torres que disposa el parc però la ciutadania ha de ser conscient que tampoc ha d'abaixar la guàrdia.

 
Comentaris

Destaquem