La República Catalana es mereix compromís i fermesa

L’anunci de la Llei del Referèndum d’Autodeterminació de Catalunya ha posat llum als detalls que ens faltaven després de saber la data i la pregunta

Portàvem molt de temps preguntant-nos com es faria el referèndum d’autodeterminació per tal que garantís el reconeixement internacional i la implementació del resultat i ara ja ho sabem. L’anunci de la Llei del Referèndum d’Autodeterminació de Catalunya ha posat llum als detalls que ens faltaven després de saber la data i la pregunta. Definitivament l’1 d’octubre votarem, com sempre, per decidir si volem ser una República independent, ni més ni menys.

La base legal i legítima d’aquesta llei és l’exercici d’un dret fonamental com és el dret a l’autodeterminació dels pobles, dret humà recollit en tractats internacionals signats i ratificats per l’estat espanyol i per tant introduït, tal i com el dret internacional estableix, en el seu ordenament jurídic.

La majoria del Parlament de Catalunya, complint el mandat democràtic rebut a les urnes el 27S i respectant la condició de subjecte polític sobirà, posarà en mans dels poble de Catalunya el dret a decidir lliurement la seva condició política. Perquè, no en tingueu cap dubte, el nostre futur estarà molt millor en mans dels catalans i catalanes que en mans del govern espanyol, el TC, la Fiscalia i els comissaris polítics.

Qui reconegui que Catalunya té dret a l’autodeterminació no el pot condicionar a que prèviament tingui permís per exercir-lo. I qui cregui que només la República Catalana ens garantirà als ciutadans de Catalunya un futur millor no pot posar pals a les rodes ni sembrar dubtes i temors. Qui no estigui a l’alçada que faci un pas al costat. Mentrestant el govern Puigdemont-Junqueras tirarà endavant i estic convençuda que la majoria de santcugatencs i de santcugatenques estarem al seu costat.

 
Comentaris

Destaquem