La rotonda de Volpelleres

La meva d’opinió és que en un lloc on ja hi ha un semàfor no fa falta una rotonda

Moltes ciutats aprofiten el període estiuenc per tirar endavant obres públiques. És una manera d’evitar molèsties als ciutadans, molts dels quals gaudeixen mentrestant d’unes merescudes vacances. I és clar, quan tornes, hi ha paisatges que han canviat.

Això és el que m’ha passat circulant amb cotxe per Volpelleres, un trajecte que faig cada dia per anar a la feina. Enguany, he tornat de vacances i ensopego amb una nova rotonda. N’hi havia poques a la zona (enteneu-me la ironia). Però faig servir el verb ensopegar perquè una mica més i m'hi estavello.

I no seria l'única a qui li passa. El mateix dia m’assabento que tres conductors no l’han vist i en comptes de vorejar-la l’han travessat, quin perill! Per evitar més accidents ara han col·locat unes tanques, que ja imagino no s’hi quedaran per sempre. Però, la rotonda sí que és definitiva?


Anem per parts. Aviat s’obrirà al barri de Volpelleres un d’aquest “grans” supermercats. Es vol dinamitzar el barri i una manera de fer-ho és obrint comerços i posant serveis a l’abast dels veïns. Res a dir. L’obertura del supermercat anirà acompanyada de l’obertura d’altres botigues com ja passa a l’altra barri nou de la ciutat, Can Mates.

Evidentment, això comporta millora en els accessos i la creació de places de pàrquing. I en aquest punt és quan entra en joc la creació de la nova rotonda que es dissenya a la cruïlla dels carrers avinguda de la Clota, Can Bellet i avinguda de Graells. Se suposa que aquesta obra ha de servir per descongestionar el trànsit i preparar els accessos al supermercat, però de moment el que ha provocat és una gran discussió que es pot anar seguint a través de les xarxes socials. Fins i tot aquest mateix mitjà des d’on escric, ha obert una consulta entre els lectors perquè aquests hi diguin la seva.


La meva d’opinió és que en un lloc on ja hi ha un semàfor no fa falta una rotonda, i menys com l’han dissenyat que no facilita en absolut la circulació.


Quedarà així la cosa? Hi ha marxa enrere? Crec que és per reflexionar-ho i si no mireu l’hemeroteca. El TOT Sant Cugat publicava el passat mes de juliol la notícia de què en un mateix dia hi havia hagut 3 accidents de trànsit. Casualment, els tres cotxes sinistrats no van veure la rotonda i la van travessar.

No hi hauria alguna altra manera de millorar l’accés a la zona comercial d’aquest barri? De moment a tots els conductors val més demanar-los que hi posin atenció i sobretot tenint en compte que està a punt de començar el curs escolar i que per allí hi travessen molts nens i nenes que van al Centre L’Olivera.

 

Segueix @annaclerp a Twitter

 
Comentaris

Destaquem