La rumba de la Floresta

La Floresta és un barri que ha fet de la barreja humana: riquesa; de la diversitat cultural: bandera; i de l'entorn natural que l'embolcalla: motiu de compromís col·lectiu

L'any vinent se celebrarà el centenari de La Floresta. Les evidències històriques apunten que per aquelles dates va tenir lloc la primera expressió pública comunitària. Des d'aleshores la història d'aquest racó de Collserola, la no escrita, l'han feta dones i homes anònims, nadius i nouvinguts, que han lluitat per dignificar aquest barri.

Cent anys després, ara i aquí, La Floresta viu l'efervescència d'una comunitat viva i dinàmica, amb una capacitat integradora enorme que posa en valor el seu capital social. La consciència del que és comú, i la seva reivindicació, impregna el dia a dia d'aquest indret de muntanya.

La Floresta és un barri que ha fet de la barreja humana: riquesa; de la diversitat cultural: bandera; i de l'entorn natural que l'embolcalla: motiu de compromís col·lectiu. Hem arribat aquí com a relleu de moltes dones i homes que ens han precedit en aquests valors al llarg d'aquest anys i que reivindiquem com a passat nostre. Elles i ells són el nostre llegat col·lectiu.

La vigília del centenari pot ser un bon moment per reflexionar sobre el passat i per projectar amb força cap al futur allò que les florestanes i florestans volem ser com a comunitat a les portes del segle XXI.

Mentrestant, ja entrats a l'estiu gaudirem de la rumba de La Floresta, una peça escrita de manera col·lectiva ara fa un any en el marc de la festa major per un grapat de veïnes i veïns i que les músics de La Floresta han fet seva: "Allà al mig de Collserola, a la vora del Vallès, la Floresta brilla sola i encanta la seva gent!".

 
Comentaris

Destaquem