Durant el temps de criança de la vedella catalana, d’entre 9 i 10 mesos, cada animal acumula moltes hores de dedicació i moltes atencions. Els cereals més nobles (ordi, blat i blat de moro) i els forratges són la base de l’alimentació de la
vedella que permeten obtenir un producte de gran qualitat.
Fa unes setmanes, entre altres coses, parlàrem de l’especejament del boví per saber triar aquell bocí de carn més adient pel tipus de cuinat. Seguim parlant d’alguns dels talls que quedaren pendents: conill de l’espatlla o conill de la reina, tall molt nerviós, melós per cocció llarga, és gelatinós i gustós, amb os al moll. Conill de la campana, tall nerviós, molt melós per cocció llarga, és gelatinós. Filet (solomillo), molt tendre, però poc gustós.Tall rodó de la cuina, eixut i poc melós. Jarret, tall melós i gustós, gelatinós per cocció lenta. Conill de la cuina amb os, també anomenat garró, nerviós, molt melós per cocció lenta, tall molt gustós i gelatinós, moll d’os. Cap de mort (babilla), tall tendre i melós, minva poc. Tapa plana, un tall eixut.
vedella que permeten obtenir un producte de gran qualitat.
Fa unes setmanes, entre altres coses, parlàrem de l’especejament del boví per saber triar aquell bocí de carn més adient pel tipus de cuinat. Seguim parlant d’alguns dels talls que quedaren pendents: conill de l’espatlla o conill de la reina, tall molt nerviós, melós per cocció llarga, és gelatinós i gustós, amb os al moll. Conill de la campana, tall nerviós, molt melós per cocció llarga, és gelatinós. Filet (solomillo), molt tendre, però poc gustós.Tall rodó de la cuina, eixut i poc melós. Jarret, tall melós i gustós, gelatinós per cocció lenta. Conill de la cuina amb os, també anomenat garró, nerviós, molt melós per cocció lenta, tall molt gustós i gelatinós, moll d’os. Cap de mort (babilla), tall tendre i melós, minva poc. Tapa plana, un tall eixut.
Subscriu-te al butlletí
Facebook
X
Instagram
YouTube
WhatsApp
Telegram
TikTok