'La voz dormida'

El director del film és benito Zambrano

Inma Cuesta (Hortensia) i Marc Clotet (Paulino) Inma Cuesta (Hortensia) i Marc Clotet (Paulino)
Dirigida per Benito Zambrano, La voz dormida és una adaptació de la novel·la del mateix títol de Dulce Chacón que narra el paper que les dones republicanes van desenvolupar durant la Guerra Civil i després de la victòria franquista. Dones amb ideals nobles que van patir les mateixes tortures que els homes i que van ser afusellades com ells pel sol fet de ser desafectes al règim.

És una llàstima que Zambrano carregui les tintes en determinades escenes, com la de la monja violenta, per exemple, ja que això arrossega la pel·lícula al terreny del maniqueisme i provoca un efecte diferent del que persegueix. I no pas perquè tot el que mostra no sigui una trista i irrebatible veritat, sinó perquè la intel·ligència de l’espectador no ho necessita.

Per altra banda, malgrat que es tracta d’una història de sentiments, l’atmosfera resulta més aviat freda, cosa que transmet una certa sensació de déjà vu. Tanmateix, el treball d’Inma Cuesta i María León, especialment la segona, ho compensa gairebé tot.

+info
Espanya, 2011.

Director
: Benito Zambrano

Amb Inma Cuesta (Hortensia), María León (Pepita), Marc Clotet (Paulino), Lluís Marco (Don Gonzalo), Fermí Reixach (capellà).

Durada
: 128 minuts.

Mira el trailer

 
Comentaris

Destaquem