LadyBug i feminitats tòxiques

'Sense adornar-nos comença a la infància, quan estimulen les nenes, han de ser belles i agradar als altres, de manera diferent als nens, ocupen un espai social predominant'

Convidem a aquelles persones que volen que infants i joves visquin lliurement i amb autoestima a mirar Cos i Ficció. Autoestima i hipersexualització, Youtube Afes en Xarxa, visualitzat fins al moment que escric més de 700 vegades.

És un debat que forma part de la campanya engegada per Escoles Coeducatives, amb recursos i activitats didàctiques que han entomat centres educatius i de lleure de Sant Cugat i d'arreu, que ha sortit en mitjans locals i estatals i amb molt de ressò a xarxes socials. El tema és greu.

Sense adornar-nos comença a la infància, quan estimulen les nenes, han de ser belles i agradar als altres, de manera diferent als nens, ocupen un espai social predominant. L'autoestima es comença a construir a la primeríssima infància, i es troben amb dibuixos animats, disfresses, joguines, roba, etc., amb connotacions sexistes i amb una forta càrrega d'hipersexualització. És innocu pintar les ungles i maquillar les nenes? I que nenes de 6 anys portin tops? I les nines Bratz? I la LadyBug? Doncs no, no és innocu.

Com diu l'experta Núria Solsona, una nena que només juga a nines, que es pinta i que es posa talons, que es relaciona solament amb nenes que siguin guapes i que, per tant, és una nena enfocada solament a la bellesa, no pot construir la seva personalitat en el sentit ampli de la paraula, és persona submisa respecte als altres. I això és feminitat tòxica.

Traslladat a les xarxes socials, encara s'amplifica més. No tinc espai per explicar tots els casos de la vida quotidiana en què infants i joves són bombardejats i que no en som conscients. Sí, per dir-vos que us convidem a trobar tota la informació al debat, junt amb recursos i consells.

 
 
Comentaris

Destaquem